Fedora boot failed

داشتم با فدورا کار میکردم که یوهو صفحه همونطوری گیر و فقط موسم حرکت میکرد ولی روی هیچ چیزی نمیتونستم کلیک کنم و هیچ کدوم از دکمه های کیبورد هم کار نمیکرد.
مجبور میشدم که دکمه پاور رو نگه دارم تا لپ تاپ خاموش بشه و دوباره روشن کنم.
برنامه هایی که باز داشتم telegram, pycharm, firefox بودن
این مشکل دو سه بار پیش اومد که دفعه آخر دیگه فدورا بالا نمیومد
موقع روشن کردن اول یه صفحه سیاه اومد و خیلی ریز نوشت checking media و بعد عکس های زیر به ترتیب اومدن:
%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B0%DB%B6%DB%B0%DB%B9_%DB%B0%DB%B1%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B4
%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B0%DB%B6%DB%B0%DB%B9_%DB%B0%DB%B1%DB%B0%DB%B2%DB%B3%DB%B8
%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B0%DB%B6%DB%B0%DB%B9_%DB%B0%DB%B1%DB%B0%DB%B2%DB%B4%DB%B7
%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B0%DB%B6%DB%B0%DB%B9_%DB%B0%DB%B1%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B7

دسکتاپ: kde plasma
سیستم عامل: Fedora 30 (spin kde plasma)

فدورا هم روی Usb بوت شده آمادس اگر نیاز باشه لایو بالا بیارم

سروش و ایمان عزیز راهنمایی کردن و گفتن این کار هارو انجام بدم:
فدورا رو لایو بالا آوردم همه چی طبیعی و ok بود و فدورا بدون مشکل بالا اومد به صورت لایو
بعد از اینکه لایو بالا اوردم این دستور هارو زدم:
sudo grub2-mkconfig -o /mnt/boot/grub2.cfg

ولی تاثیری در مشکل نداشت همچنان با همون ارورای قبلی مواجهم

فدورا که لایو بالا میاد میتونید دیسک سیستم رو ببینین و پارتیشن هاش رو سوار (mount) کنید؟ چون به نظر بیشتر شبیه مشکل سخت‌افزاری (هارد دیسک) میاد.
توی فدورا لایو برنامه‌ی disks رو اجرا کنید و بعد هارد لپ‌تاپ رو انتخاب کنید. توی منوش یه smart data داره اون رو بزنید ببینین همه چیز در حالت خوب هست یا اخطار هم داره. به طور خاص سطرهای مربوط به سکتورها رو نگاه کنید.

بد نیست خروجی زیر رو هم بدید اگه هارد شناسایی میشه:

fdisk -l /dev/sda

البته اگه لایو میاین بالا ممکنه هاردتون به جای sda مثلا sdb باشه. همون که هارد هست رو بدید.

بله با دستور های زیر پارتیشن های home, root, boot/efi رو تونستم mount کنم:
sudo mount -o rw /dev/sda1 /mnt (boot/efi)
sudo mount -o rw /dev/sda2 /mnt (root)
sudo mount -o rw /dev/sda5 /mnt (home)

و حتی از تو پارتیشن home برنامه pycharm رو اجرا کردم و یه پروژه هم که رو هاردم بود رو باهاش باز کردم و کار کردم.
فقط یه نکته ای که هست نمیدونم مهمه یا نه اینکه sda4 برای home بود ولی الان وقتی میخوام sda4 رو mount کنم این ارور رو میده:
mount: /mnt: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda4, missing codepage or helper program, or other error.
ولی وقتی sda5 رو mount میکنم همون home خودم mount میشه در صورتی که قبلا کلا sda5 نداشتم.

اینم عکس از lsblk:
image

اینم عکس از kde partition manager:
image

این هم بخش smart status:
image

فقط وقتی روی save smart report میزنم که کل اون اتریبیوت هارو سیوکنم این ارور رو میده:
image

خروجی این دستوری هم که فرمودین:
image

این که میگین sda4 قبلا home/ بود به نظر درست نمیاد. اما از اونجایی که وضع شما خاصه…
چند تا سوال:
۱. شما اخیرا توی bios/uefi سیستم نرفتین تنظیمی تغییر بدید یا ریست کنید چیزی رو؟
۲. اخیرا دست به جدول پارتیشن‌ها نزدید؟ یا تبدیل از gpr به mbr یا به عکس نداشتید؟

حالا که مشکل از هارد نیست به نظر میاد که تنظیمات بوت به هم خورده باشه یا دست به جدول پارتیشن‌هایی چیزی زده باشید. ولی حدس اولم بحث تنظیمات بوته. الان برین داخل bios/uefi سیستم و ببینین بوت روی چه حالتی تنظیم شده. bios یا uefi.
توی بعضی سیستم‌ها به اسمی شبیه csm تنظیمش میکنند.
خلاصه ببین الان حالت بوت روی چی هست.
بعد این که اون sda1 رو هم mount کن و یه ls ازش بده.

یه چیزی هم هست که نمیدونم مهمه یا نه ولی fdisk میگه نو sda1 از نوع fat16 هست ولی kde partition manager میگه fat32. احتمالا پارتیشن fat16 هست ولی فایل سیستم داخلش fat32. برای این کار از دستور t توی fdisk میتونید استفاده کنید.

تقریبا ده روز پیش یعنی سه چهار روز قبل از اینکه این مشکل برام پیش بیاد میخواستم از kvm/qemu به عنوان ماشین مجازی استفاده کنم.
از دوستان راهنمایی گرفتم این پکیج رو نصب کردم:
sudo dnf groupinstall Virtualization

بعد گفتن با دستور زیر چک کنم آیا kvm_intel اضافه شده یا نه:
lsmod | grep kvm*
که چون اضافه نشده بود گفتن این دستور رو زدم:
modprobe kvm_intel

ولی این این ارور رو داد:
modprobe: ERROR: could not insert 'kvm_intel': Operation not supported

توی اینترنت که سرچ کردم گفته بودن باید باید تکنولوژی ivt از داخل بایوس فعال بشه.
منم فعالش کردم و دوباره دستورات بالا رو زدم. البته وقت نشد که از kvm استفاده بکنم.
ولی خب بعد از اینکه این مشکل پیش اومد غیرفعالش کردم ولی تاثیری تو مشکل نداشت
البته من یادم نبود ولی الان که گفتین یادم اومد که احساس میکنم دفعه قبل هم که ivt رو فعال کردم بعد از دو سه روز فدورا بالا نیومد و رفت تو حالت emegency mode

در حال حاضر روی uefi هست.
به غیر از uefi حالت lagacy داره که روی اون هم گذاشتم
توی حالت lagacy اگر اولویت رو میدادم به uefi که تفاوتی با همون حالت uefi نداشت و اگر هم اولویت رو میدادم به lagacy موقع بالا اومدن میگفت دیسک برای بوت پیدا نشده…

image

برای این قسمت متوجه نشدم باید چی کار کنم