سلام خدمت همه
میخواستم بدونم چجوری میتونم کرنل رو طبق سایت kernel.org به روز نگه دارم
من هرچی توی dnf گشتم ورژنی که میخوام نیست
سلام،
ببینین اگه شما میخواین از هستههایی که مال خود فدوراست استفاده کنید باید از همون dnf استفاده کنید. اگه میخواین هسته به روز تری داشته باشید میتونید اگه به روز رسانی داخل updates-testing هست از اون مخزن هم نصب کنید. مثلا:
dnf update --enablerepo=updates-testing kernel
هستههای فدورا معمولا خیلی به روز هستند اما ممکنه با اخرین نسخهای که توی سایت kernel.org هستند کمی فرق داشته باشند. یعنی کمی عقبتر باشند. که طبیعیه. معمولا هم اختلاف اونقدری کم هست که بعیده نیاز فوری به اون نسخه داشته باشید. اما اگه واقعا میخواین آخرین نسخه kernel.org رو فوری داشته باشید باید طبق راهنمای سورس خود هسته اون رو کامپایل و نصب کنید. البته میتونید تنظیمات هسته فدورا رو برای مقداردهی اولیه تنظیمات هسته استفاده کنید. (البته احتمال زیاد با فعال کردن مخازن rawhide فدورا هم بشه اما توصیه نمیکنم مگه این که دقیق میدونید دارید چی کار میکنید).
مثلا الان نسخه ۵.۱۰ (هنوز منتشر نشده، نسخه rc3)توی مخازن rawhide موجوده!
ممنون ااز راهنمای ی شما من یه چیزی پیدا کردم نظرتون چیه
https://fedoraproject.org/wiki/Kernel_Vanilla_Repositories
و یه سوال دیگه اموزش کامل dnf رو ازکجا میتونم ببینم
ترجیها فارسی باشه ولی اگه نبود هیچ مشکلی نداره
عالیه! من اصلا یادم نبود. البته این مخزن رسمی فدورا نیست اما مخصوصا که توی ویکی خود فدورا هم هست و از نگهداریکنندههای فدوراییه قابل اطمینانه.
ولی خب میتونید انتظار داشته باشید که به پایداری هستههایی که تو مخازن رسمی هست نباشه چون به اون اندازه تست و تایید نشده. به هر حال خوبه که دلیل مشخصی برای این کار داشته باشید وگرنه توصیه نمیکنم همچنان. یعنی برای کاربر عادی که مشکل خاصی نداره معمولا این کار مزیت خاصی نداره و معایبی هم میتونه داشته باشه.
آموزش خاصی الان که به ذهنم نمیاد شاید دوستان بهتر بتونند کمک کنند (طبیعتا اگه سوال جداگانهای باشه احتمال این که افراد بیشتری این سوال رو ببینند بیشتره). اما man dnf راهنمای خوب و کاملیه!
خیلی ممنون فقط اینکه چرا توی اپدیت ها اخرین کرنل رو نمیزارن
طبق عکس زیر الان 5.9.7 ریلیز شده ولی فدورا از نسخه پایین تر استفاده میکنه
واین که کرنل 5.8.18 جلوش نوشته EOL یعنی چی ؟
میگذارند، ولی نه خیلی سریع. برای این که مطمئن بشند که اون نسخه جدید مشکل خاصی ایجاد نمیکنه. در کل هسته توی فدورا نسبت به خیلی توزیعهای دیگه خیلی به روزه. یه نسخه اول میره داخل rawhide. بعد یه مدت اونجا مشکلی نباشه میارنش تو مخازن updates-testing یه مدت هم اونجا توی فدورا ۳۳ توسط کسایی که علاقمند هستند تست میشه. بعد اگه باز مشکلی نبود میاد تو مخازن اصلی.
برای مثال اینجا میشه دید که هسته نسخه ۵.۹.۸ الان توی مخازن updates-testing فدورا ۳۳ هست و بنابراین به زودی وارد مخازن updates هم میشه.
میتونید صبر کنید تا وارد مخازن پایدار updates بشه، میتونید هم صبر نکنید و خودتون از مخازن updates-testing نصب کنید:
dnf update --enablerepo=updates-testing kernel*
اون EOL یعنی end of life، یعنی دیگه برای اون سری نسخه (۵.۸) به روز رسانی نخواهد آمد.
واقعا ممنون از اینکه وقت میزارید
اگه امکانش هست درمورد rawhide بیشتر توضیح بدین
خواهش میکنم.
به طور خلاصه: مخزن مربوط به نسخه بعدی فدورا (در حال توسعه).