آموزش ثبت نام در irc و ساخت اکانت در freenode و همچنین عبور دادن irc از شبکه Tor

بسمه تعالی

توضح مختصر:

بسیار پیش از این که نرم افزار های چتی همچون (Yahoo! Messenger) بیان پروتوکلی وجود داشت به نام Irc که روشی برای چت و برگزاری کنفراس های اینترنتی بود
خوب در Irc بیشتر اوقات افراد متخصص فعالیت میکنن و جواب های سوال های شما رو میدن
و سرور های وجود دارن به نام freenode که بیشتر کانال های مطرح در زیر مجموعه اش هستن
مثل:

#fedora #fedora-devel

خوب برای اتصال به Irc راه های مختلفی وجود داره مثل:
اتصال از طریق نرم افزار کلاینت یا که از طریق مرورگر خودمون این آدرس که به سرور های freenode اتصال پیدا میکنیم برای چت

خوب فکر میکنم بریم سر اصل موضوع که موضوع ساخت اکانت در freenode و استفاده از کانال های Irc که در زیرمجموعه freenode هستن و نیاز به ثبت نام دارن برای استفاده از اون ها:

خوب قدم اول انتخاب یک کلاینت برای استفاده است.
مثل:

Konversation , Irssi , Hexchat ,…

( سعی کردم چند تا از مطرح ها رو نام ببرم )

خوب مرحله ساخت اکانت:

قدم اول:

در ابتدا باید یک nickname برای خودتون انتخاب کنید ! اول با دستور:

/nick

ببینید نام مستعارتون چی هست! اگر خوشتون نیامد میتونید با پارامتر نام مستعار جدید توسط همون دستور ، نام مستعار خودتون رو تغییر بدید:

/nick mesg

و اگر این نام مستعار توسط شخص دیگری رجیستر شده بود کافیه به کمک NickServ مشخصاتش رو ببینید، از دستور زیر استفاده کنید:

/msg NickServ info mesg

اگر آخرین بازدید مربوط به مدت ها قبل بود میتونید به کانال freenode# جوین بشید و درخواست کنید که این نام مستعار رو آزاد کنند تا شما بتونید ازش استفاده کنید!:

/join #freenode

بعد از این کار و انتخاب nick نیم تون میریم برای REGISTER کردن و ثبت نام نهایی :

/msg NickServ REGISTER password youremail@example.com

به جای youremail@example.com آدرس ایمیل خودتون رو بدید(مطمعنن باشید واقعی باشه!) و به جای password هم از یک پسورد با امنیت بالا استفاده کنید(میتونید از keepassx استفاده کنید). پس از این کار یک ایمیل از طرف freenode به شما فرستاده میشه که کافیه عملیاتی که در اون ایمیل توضیح داده شده رو انجام بدید:

دستوری براتون ارسال میشه که شروعش با

/msg

می باشد.
اون دستور مورد نظر و کافیه در نرم افزار کلاینت تون کپی و پیست کنید و فقط Enter بزنید
تبریک اکانت شما رجستر شد

و در مرحله بعد نام مستعار اصلی رو به سرور بشانسونید و جوین بشید:

/msg NickServ IDENTIFY mesg password

دریافت اطلاعات بیشتر

پاورقی:
(خیلی کلی گفتم سعی میکنم کامل ترش کنم در آینده نه چندان دور
)

5 Likes

سلام
من در اینجا راجبش نوشتم

4 Likes

با سلام و وقت بخیر خدمت دوستداران فدورا

در پست قبلی آموزش ثبت نام و نوشتم

در این قسمت قصد دارم بنویسم که چگونه بایستی Irc رو از شبکه Tor عبور بدیم.
(نکته: شبکه تور بایستی از پیش فعال بوده باشه )

خوب قدم اول:

ساخت key , cert برای اتصال به freenodeok2gncmy.onion به کمک openssl هست
( لازم به ذکر دیدم که این مسئله رو هم ذکر کنم که منبع مورد استفاده ام وب سایت Futoo بوده )

openssl req -newkey rsa:2048 -days 730 -x509 -keyout mesg.key -out mesg.cert -nodes

جای mesg نام مستعار خودتون رو میتونید بذارید…

قدم دوم:
ادغام کردن دو فایل ساخته شده در یک فایل pem هست:

cat foo.cert foo.key > foo.pem

قدم سوم:
گرفتن certificate fingerprintبا هش sha1 هست:

openssl x509 -sha1 -noout -fingerprint -in foo.pem | sed -e ‘s/^.*=//;s/://g;y/ABCDEF/abcdef/’

نکته:ا
اگر نمیدونید دستور sed در این جا چه میکنه باید بگم که استرینگ قبل از = و خود = رو حذف میکنه و : های درون باقیمانده رشته رو حذف میکنه و حروف بزرگ ABCDEF که در هش sha1 هستند رو به حروف کوچیک تبدیل میکنه . بعد از این کار به شما یک استرینگ برمیگرده که به عنوان مثال به صورت زیر هست:
2c626ae6e7d63a878b3692717552ee2106784194

– از اونجای که من علاقه مند به نرم افزار Konversation هستم این قسمت به بعد مختص به تنظیم این نرم افزار کلاینت می باشد.
بعد از این که نرم افزار و باز کردیم در صفحه فعلی freenode ای که ست شده رو انتخاب میکنیم و بعد بر روی گزینه Edit از سمت راست انتخاب کلیک میکنیم

در صفحه ای که برای ما باز می شود بایستی اقدام به انتخاب آدرس سرور و پورت مورد نظر کنیم:

Server: freenodeok2gncmy.onion
port: 7070

در قسمت Pawwword پسوردی که قبلا برای اکانت مون انتخاب کرده بودیم در پست قبلی رو در اینجا وارد میکنم
گزینه های

Secure Connection (SSL)
Use global proxy

رو هم انتخاب میکنیم.
و بعد از این که Ok کردیم
در کنار دکمه Identity:
Edit رو انتخاب میکنیم.
در صفحه فعلی باز شده
در قسمت Nickname اقدام به نوشته Nameای که در پست قبلی ایجاد کردیم میکنیم و بعد از نوشتن بر روی گزینه Add از سمت راست میکنیم.
در صفحه فعلی
در قسمت Type: در پایین صفحه

Type: SASL EXTERNAL (Cert)
Account: نام انتخابی در پست قبلی
PEM file: آدرس فایل با فرمت.pem

و در قسمت Real name: همون اسمی که در پست قبلی نوشتیم وارد میکنیم.
و بعد به سر برگ Advanced رجوع میکنیم.
و در قسمت Ident: نامی که در پست قبلی انتخاب کردیم وارد میکنیم
و بعد Ok میکنیم و دوباره Ok

خوب اموزش به پایان رسید امیدوارم تونسته باشم مطلب و خوب برسونم و یک مطلب جدید یاد داده باشم
موفق باشید. :slightly_smiling_face:

3 Likes